top of page

Om mig

Jeg tror på, at arbejdet med vokaler i musik kan meget mere end det, vi kender i dag. 

 

Noget af det, der optager mig mest er, hvordan jeg kan bidrage til at udvikle og eksperimentere med brugen af stemmer i musik. 

 

For mig er det personlige særpræg ved hver enkelt stemme det rigtigt interessante, og derfor gør jeg i høj grad op med ideen om, at vi som sangere skal lyde ens og strømlinet. Også selvom vi synger sammen.

 

Det er tid til, at vi videreudvikler vokaltraditionen, sådan at vi både dyrker alt det spændende og unikke ved den individuelle stemme, samtidig med at vi fastholder det smukke og stærke, der opstår, når flere stemmer mødes.

 

Jeg anvender den nyeste teknologi som en ekstra dimension i mit vokale arbejde. I improviseret musik tilføjer jeg live-vokalmixing som en forlængelse af improvisationerne. Og når jeg komponerer musik, er eksperimenter med lyden af stemmen et vigtigt element. Mit dogme er, at elektronikken aldrig må fjerne det særlige, stemmen kan - og som intet andet instrument kan - men at den skal forstærke og underbygge det.

 

 

Uddannelse og baggrund 

 

Jeg er uddannet solist i vokalledelse samt kandidat i rytmisk sang og korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Jeg er en erfaren aktør på den nordiske musikscene som sanger og instrumentalist. Både som solist (Siri Myggen, Echoes in Veil, Øst, Myggen & Liljeroth) og sideman (Ane Monsrud, ColorKaleido, Judy Has a Lion,  Natsang, Cipa Pape m.fl.). 

 

Jeg har undervist på alle niveauer heriblandt for Det Jyske Musikkonservatorium, Sangens Hus, Den Jyske sangskole, Folkekirkens ungdomskor, Musikstarter mm. 

 

 

 

 

 

 

 

Siri Myggen er et stort talent inden for kunstnerisk ledelse af rytmisk vokalmusik og er som vokalarrangør, sanger og voice-painter yderst kompetent på dette område. Hendes performance-stil byder på mange nye ideer i definitionen og udviklingen af rytmisk vokalmusik med intelligent brug af elektroniske hjælpemidler. Jeg betragter Siri som en vigtig person i innovationsøjemed, hvor hun er kendt for sin faglige og musikpædagogiske indlevelse. 

 

Jim Daus Hjernøe, Professor ved Det Jyske Musikkonservatorium

Det er intelligent og flot gennemarbejdet popmusik med stærke detaljer og elegante forløb.

GAFFA om "Harbour Night EP"

På scenen er hun en oplevelse, hvor den umiddelbare og følsomme vokal træder i karakter, både solo og med backingmusikere. Uanset konstellationen skinner seriøsiteten igennem hos sangerinden og musikeren Siri Myggen.

Musikblogger.dk

Please reload

bottom of page